Huvudstad i Guinea är Conakry

Fakta Conakry

Valuta: Guinesisk franc (valutakod: GNF)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Conakry Airport

Fakta Guinea

Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 9,4 miljoner
Nationaldag: 10 februari
Yta (km2): 245 900
Internetdomän: gn

Guineas flagga

Conakry

Planerar du en resa till Conakry i Guinea? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Conakry så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Conakry brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Conakry är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Guinea

Guinea i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Conakry, som för många är resans kulturella höjdpunkt.