Huvudstad i Guatemala är Guatemala City

Fakta Guatemala City

Valuta: Quetzal (valutakod: GTQ)
Tidsskillnad: Sju timmar efter Sverige
Flygplatser: La Aurora Airport

Fakta Guatemala

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 13,4 miljoner
Nationaldag: 15 september
Yta (km2): 108 900
Internetdomän: gt

Guatemalas flagga

Guatemala City

Funderar du på att boka en resa till Guatemala? Huvudstaden Guatemala City är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Guatemala City det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Guatemala City behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Guatemala City året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Guatemala City.

Guatemala

Ska du besöka Guatemala (Nordamerika)? Guatemala är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Guatemala City.