Huvudstad i Guam är Hagåtña

Fakta Hagåtña

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Nio timmar före Sverige
Flygplatser: A.B Won Pat International, Anderson Afb, Agana Nas

Fakta Guam

Kontinent: Asien
Språk: engelska
Befolkning: 180 000
Nationaldag: Första måndagen i mars
Yta (km2): 549
Internetdomän: gu

Guams flagga

Hagåtña

Funderar du på att boka en resa till Guam? Huvudstaden Hagåtña är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Hagåtña det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Hagåtña behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Hagåtña året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Hagåtña.

Guam

Ska du besöka Guam (Asien)? Guam är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Hagåtña.