Huvudstad i Guadeloupe är Basse-Terre

Fakta Basse-Terre

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Tre timmar efter Sverige
Flygplatser: Baillif Airport

Fakta Guadeloupe

Kontinent: Nordamerika
Språk: franska
Befolkning: 410 000
Nationaldag: 14 juli
Yta (km2): 1 700
Internetdomän: gp

Guadeloupes flagga

Basse-Terre

Basse-Terre är huvudstad i Guadeloupe, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Basse-Terre. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Basse-Terre. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Basse-Terre. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Basse-Terre, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Guadeloupe

Guadeloupe i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Basse-Terre, som för många är resans kulturella höjdpunkt.