Huvudstad i Grekland är Aten

Fakta Aten

På engelska: Athens
Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 730 000
Flygplatser: E. Venizelos
Longitude, Latitude: 23.7166, 37.9792
Mer om Aten: Hemsida Aten

Fakta Grekland

På engelska: Greece
Kontinent: Europa
Språk: grekiska
Befolkning: 11,2 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 25 mars
Angränsande länder: Albanien, Makedonien, Bulgarien, Turkiet
Yta (km2): 132 000
Internetdomän: gr
Longitude, Latitude: 21.8243, 39.0742

Greklands flagga

Aten

Funderar du på att boka en resa till Grekland? Huvudstaden Aten är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Aten det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Aten behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Aten året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Aten.

Grekland

Grekland i Europa är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Aten, som för många är resans kulturella höjdpunkt.