Huvudstad i Gibraltar är Gibraltar Town

Fakta Gibraltar Town

Valuta: Gibraltarpund (valutakod: GIP), brittiskt pund
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: North Front

Fakta Gibraltar

Kontinent: Europa
Språk: engelska
Befolkning: 28 875
Nationaldag: 9 oktober
Yta (km2): 6
Internetdomän: gi

Gibraltars flagga

Gibraltar Town

Planerar du en resa till Gibraltar Town i Gibraltar? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Gibraltar Town så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Gibraltar Town brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Gibraltar Town är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Gibraltar

Har du besökt Gibraltar? Om inte så har du något att se fram emot! Gibraltar med huvudstaden Gibraltar Town är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.