Huvudstad i Gabon är Libreville

Fakta Libreville

Valuta: CFA-Fanc (valutakod: XAF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Libreville Airport

Fakta Gabon

Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 1,34 miljoner
Nationaldag: 3 december
Yta (km2): 267 700
Internetdomän: ga

Gabons flagga

Libreville

Libreville är huvudstad i Gabon, Afrika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Libreville. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Libreville. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Libreville. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Libreville, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Gabon

Gabon är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Libreville är ett givet besök under resan.