Huvudstad i Franska Guyana är Cayenne

Fakta Cayenne

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Rochambeau

Fakta Franska Guyana

På engelska: French Guiana
Kontinent: Sydamerika
Språk: franska
Befolkning: 210 000
Nationaldag: 14 juli
Yta (km2): 90 000
Internetdomän: gf

Franska Guyanas flagga

Cayenne

Cayenne är huvudstad i Franska Guyana, Sydamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Cayenne. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Cayenne. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Cayenne. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Cayenne, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Franska Guyana

Har du bokat en resa till Franska Guyana eller till Cayenne och söker mer information? Läs på lite om landet och Cayenne inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.