Huvudstad i Frankrike är Paris

Fakta Paris

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 2,2 miljoner (12 miljoner i storstadsområdet)
Flygplatser: Charles De Gaulle, Orly, Beauvais Tille, Villacoublay
Järnvägsstationer: Gare du Nord, Gare de L'Est, Gare Saint Lazare, Gare d'Austerlitz, Gare de Bercy, Gare de Lyon, Gare Montparnasse
Longitude, Latitude: 2.3510, 48.8567
Mer om Paris: Hemsida Paris

Fakta Frankrike

På engelska: France
Kontinent: Europa
Språk: franska
Befolkning: 65 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 14 juli
Angränsande länder: Spanien, Andorra, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco
Yta (km2): 551 500
Internetdomän: fr
Longitude, Latitude: 2.2137, 46.2276

Frankrikes flagga

Paris

Paris är huvudstad i Frankrike, Europa. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Paris. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Paris. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Paris. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Paris, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Frankrike

Frankrike i Europa är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Paris, som för många är resans kulturella höjdpunkt.