Huvudstad i Förenade Arabemiraten är Abu Dhabi

Fakta Abu Dhabi

Valuta: Uae-Dirham (valutakod: AED)
Tidsskillnad: Tre timmar före Sverige
Befolkning: 650 000
Flygplatser: Abu Dhabi International, Bateen Airport
Longitude, Latitude: 54.3705, 24.4764

Fakta Förenade Arabemiraten

På engelska: United Arab Emirates
Kontinent: Asien
Språk: arabiska
Befolkning: 4,4 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 12 februari
Angränsande länder: Oman, Saudiarabien
Yta (km2): 83 600
Internetdomän: ae
Longitude, Latitude: 53.8478, 23.4241

Förenade Arabemiratens flagga

Abu Dhabi

Funderar du på att boka en resa till Förenade Arabemiraten? Huvudstaden Abu Dhabi är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Abu Dhabi det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Abu Dhabi behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Abu Dhabi året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Abu Dhabi.

Förenade Arabemiraten

Har du bokat en resa till Förenade Arabemiraten eller till Abu Dhabi och söker mer information? Läs på lite om landet och Abu Dhabi inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.