Huvudstad i Finland är Helsingfors

Fakta Helsingfors

På engelska: Helsinki
Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 570 000
Flygplatser: Helsinki-Vantaa
Longitude, Latitude: 24.9384, 60.1699
Mer om Helsingfors: Hemsida Helsingfors

Fakta Finland

Kontinent: Europa
Språk: finska och svenska
Befolkning: 5,3 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 12 juni
Angränsande länder: Sverige, Norge, Ryssland
Yta (km2): 338 100
Internetdomän: fi
Longitude, Latitude: 25.7482, 61.9241

Finlands flagga

Helsingfors

Vill du veta mer om Helsingfors i Finland? Helsingfors är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Helsingfors under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Helsingfors.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Finland

Har du besökt Finland? Om inte så har du något att se fram emot! Finland med huvudstaden Helsingfors är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.