Huvudstad i Fiji är Suva

Fakta Suva

Valuta: Fijidollar (valutakod: FJD)
Tidsskillnad: Elva timmar före Sverige
Flygplatser: Nausori Airport

Fakta Fiji

Kontinent: Oceanien
Språk: engelska och hindustani
Befolkning: 840 000
Nationaldag: 10 oktober
Yta (km2): 18 300
Internetdomän: fj

Fijis flagga

Suva

Funderar du på att boka en resa till Fiji? Huvudstaden Suva är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Suva det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Suva behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Suva året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Suva.

Fiji

Har du besökt Fiji? Om inte så har du något att se fram emot! Fiji med huvudstaden Suva är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.