Huvudstad i Färöarna är Tórshavn

Fakta Tórshavn

Valuta: Dansk krona (valutakod: DKK)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Vagar Airport

Fakta Färöarna

På engelska: Faroe Islands
Kontinent: Europa
Språk: färöiska och danska
Befolkning: 48 425
Nationaldag: 29 juli
Angränsande länder: Egna öar
Yta (km2): 1 400
Internetdomän: fo

Färöarnas flagga

Tórshavn

Tórshavn är huvudstad i Färöarna, Europa. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Tórshavn. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Tórshavn. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Tórshavn. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Tórshavn, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Färöarna

Färöarna i Europa är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Tórshavn, som för många är resans kulturella höjdpunkt.