Huvudstad i Falklandsöarna är Port Stanley

Fakta Port Stanley

Valuta: Falklandspund (valutakod: FKP), brittiskt pund
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 200 000
Flygplatser: Port Stanley Airport

Fakta Falklandsöarna

På engelska: Falkland Islands
Kontinent: Sydamerika
Språk: engelska
Befolkning: 3 060
Nationaldag: 14 juni
Yta (km2): 12 200
Internetdomän: fk

Falklandsöarnas flagga

Port Stanley

Funderar du på att boka en resa till Falklandsöarna? Huvudstaden Port Stanley är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Port Stanley det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Port Stanley behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Port Stanley året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Port Stanley.

Falklandsöarna

Har du besökt Falklandsöarna? Om inte så har du något att se fram emot! Falklandsöarna med huvudstaden Port Stanley är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.