Huvudstad i Etiopien är Addis Ababa

Varning!

UD varnar för resor till Etiopien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Addis Ababa

Valuta: Birr (valutakod: ETB)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Flygplatser: Bole Airport

Fakta Etiopien

På engelska: Ethiopia
Kontinent: Afrika
Språk: amhariska
Befolkning: 77 miljoner
Nationaldag: 28 maj
Yta (km2): 1,1 miljoner
Internetdomän: et

Etiopiens flagga

Addis Ababa

Addis Ababa är huvudstad i Etiopien, Afrika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Addis Ababa. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Addis Ababa. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Addis Ababa. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Addis Ababa, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Etiopien

Ska du besöka Etiopien (Afrika)? Etiopien är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Addis Ababa.