Huvudstad i Eritrea är Asmara

Varning!

UD varnar för resor till Eritrea!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Asmara

Valuta: Nakfa (valutakod: ERN)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Befolkning: 570 000
Flygplatser: Asmara International

Fakta Eritrea

Kontinent: Afrika
Språk: tigrinja
Befolkning: 4,9 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 24 maj
Angränsande länder: Sudan, Asmera
Yta (km2): 117 600
Internetdomän: er

Eritreas flagga

Asmara

Funderar du på att boka en resa till Eritrea? Huvudstaden Asmara är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Asmara det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Asmara behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Asmara året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Asmara.

Eritrea

Eritrea i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Asmara, som för många är resans kulturella höjdpunkt.