Huvudstad i Elfenbenskusten är Yamoussoukro

Varning!

UD varnar för resor till Elfenbenskusten!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Yamoussoukro

Valuta: CFA-franc (valutakod: XOF)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Yamoussoukro Airport
Longitude, Latitude: -5.2996, 6.8394

Fakta Elfenbenskusten

På engelska: Ivory Coast
Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 19,3 miljoner
Nationaldag: 8 juli
Yta (km2): 322 500
Internetdomän: ci
Longitude, Latitude: -5.5471, 7.5400

Elfenbenskustens flagga

Yamoussoukro

Funderar du på att boka en resa till Elfenbenskusten? Huvudstaden Yamoussoukro är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Yamoussoukro det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Yamoussoukro behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Yamoussoukro året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Yamoussoukro.

Elfenbenskusten

Har du besökt Elfenbenskusten? Om inte så har du något att se fram emot! Elfenbenskusten med huvudstaden Yamoussoukro är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.