Huvudstad i El Salvador är San Salvador

Fakta San Salvador

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Sju timmar efter Sverige
Flygplatser: Comalapa International

Fakta El Salvador

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 6,9 miljoner
Nationaldag: 15 september
Angränsande länder: Honduras, Guatemala
Yta (km2): 21 000
Internetdomän: sv

El Salvadors flagga

San Salvador

San Salvador är huvudstad i El Salvador, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka San Salvador. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker San Salvador. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i San Salvador. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i San Salvador, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

El Salvador

Ska du besöka El Salvador (Nordamerika)? El Salvador är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i San Salvador.