Huvudstad i Ekvatorialguinea är Malabo

Fakta Malabo

Valuta: CFA-franc (valutakod: XAF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Santa Isabel

Fakta Ekvatorialguinea

På engelska: Equatorial Guinea
Kontinent: Afrika
Språk: franska och spanska
Befolkning: 520 000
Nationaldag: 10 december
Yta (km2): 28 100
Internetdomän: gq

Ekvatorialguineas flagga

Malabo

Funderar du på att boka en resa till Ekvatorialguinea? Huvudstaden Malabo är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Malabo det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Malabo behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Malabo året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Malabo.

Ekvatorialguinea

Ekvatorialguinea i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Malabo, som för många är resans kulturella höjdpunkt.