Huvudstad i Egypten är Kairo

Varning!

UD varnar för resor till Egypten!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Kairo

På engelska: Cairo
Valuta: Egyptiskt pund (valutakod: EGP)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 8 miljoner
Flygplatser: Cairo International
Longitude, Latitude: 31.2272, 30.0571

Fakta Egypten

På engelska: Egypt
Kontinent: Afrika
Språk: arabiska
Befolkning: 76 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 23 juli
Angränsande länder: Israel, Libyan, Sudan
Yta (km2): 1,0 miljoner
Internetdomän: eg
Longitude, Latitude: 30.8025, 26.8206

Egyptens flagga

Kairo

Kairo är huvudstad i Egypten, Afrika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Kairo. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Kairo. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Kairo. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Kairo, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Egypten

Har du bokat en resa till Egypten eller till Kairo och söker mer information? Läs på lite om landet och Kairo inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.

Golfresa till Egypten

Golf är en växande sport i Egypten och möjligheterna till att spela golf här blir bättre och bättre. Läs mer på golfresa-till.com om golfresor till Egypten.