Huvudstad i Dominikanska republiken är Santo Domingo

Fakta Santo Domingo

Valuta: Dominikansk peso (valutakod: DOP)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 2,3 miljoner
Flygplatser: Las Americas Airport, Herrera Airport

Fakta Dominikanska republiken

På engelska: Dominican Republic
Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 9,8 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 27 februari
Yta (km2): 48 700
Internetdomän: do

Dominikanska republikens flagga

Santo Domingo

Santo Domingo är huvudstad i Dominikanska republiken, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Santo Domingo. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Santo Domingo. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Santo Domingo. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Santo Domingo, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Dominikanska republiken

Dominikanska republiken i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Santo Domingo, som för många är resans kulturella höjdpunkt.