Huvudstad i Djibouti är Djibouti

Fakta Djibouti

Valuta: Djiboutisk franc (valutakod: DJF)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Flygplatser: Ambouli Airport

Fakta Djibouti

Kontinent: Afrika
Språk: somaliska och franska
Befolkning: 850 000
Nationaldag: 27 juni
Yta (km2): 23 200
Internetdomän: dj

Djiboutis flagga

Djibouti

Planerar du en resa till Djibouti i Djibouti? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Djibouti så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Djibouti brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Djibouti är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Djibouti

Har du besökt Djibouti? Om inte så har du något att se fram emot! Djibouti med huvudstaden Djibouti är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.