Huvudstad i Cypern är Nicosia

Fakta Nicosia

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Nicosia Airport

Fakta Cypern

På engelska: Cyprus
Kontinent: Europa
Språk: grekiska och turkiska
Befolkning: 870 000
Statsskick: republik
Nationaldag: 10 januari
Yta (km2): 9 300
Internetdomän: cy

Cyperns flagga

Nicosia

Planerar du en resa till Nicosia i Cypern? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Nicosia så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Nicosia brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Nicosia är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Cypern

Ska du besöka Cypern (Europa)? Cypern är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Nicosia.