Huvudstad i Costa Rica är San José

Fakta San José

Valuta: Colón (valutakod: CRC)
Tidsskillnad: Sju timmar efter Sverige
Flygplatser: Juan Santamaria International

Fakta Costa Rica

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 4,5 miljoner
Nationaldag: 15 september
Yta (km2): 51 100
Internetdomän: cr

Costa Ricas flagga

San José

Planerar du en resa till San José i Costa Rica? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Nordamerika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av San José så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i San José brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

San José är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Costa Rica

Costa Rica i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i San José, som för många är resans kulturella höjdpunkt.