Huvudstad i Cooköarna är Avarua

Fakta Avarua

Valuta: dollar (valutakod: NZD)
Tidsskillnad: Elva timmar efter Sverige
Flygplatser: Rarotonga Airport

Fakta Cooköarna

På engelska: Cook Islands
Kontinent: Oceanien
Språk: maori och engelska
Befolkning: 20 200
Nationaldag: Första måndagen i augusti
Yta (km2): 236
Internetdomän: ck

Cooköarnas flagga

Avarua

Avarua är huvudstad i Cooköarna, Oceanien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Avarua. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Avarua. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Avarua. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Avarua, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Cooköarna

Har du besökt Cooköarna? Om inte så har du något att se fram emot! Cooköarna med huvudstaden Avarua är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.