Huvudstad i Chile är Santiago de Chile

Fakta Santiago de Chile

Valuta: Chilensk peso (valutakod: CLP)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 4,4 miljoner
Flygplatser: Arturo Merino Benitez Airport

Fakta Chile

Kontinent: Sydamerika
Språk: spanska
Befolkning: 16,6 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 18 september
Angränsande länder: Peru, Argentina, Bolivia
Yta (km2): 756 100
Internetdomän: cl

Chiles flagga

Santiago de Chile

Santiago de Chile är huvudstad i Chile, Sydamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Santiago de Chile. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Santiago de Chile. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Santiago de Chile. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Santiago de Chile, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Chile

Har du besökt Chile? Om inte så har du något att se fram emot! Chile med huvudstaden Santiago de Chile är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.

Resa till Påskön

Stenstatyerna på Påskön i Stilla Havet fascinerar alla och är värda den långa resan bara dem, läs mer om resa till Påskön här.