Huvudstad i Centralafrikanska republiken är Bangui

Varning!

UD varnar för resor till Centralafrikanska republiken!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Bangui

Valuta: CFA-franc (valutakod: XAF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Bangui Airport
Longitude, Latitude: 21.6407, 5.6306

Fakta Centralafrikanska republiken

På engelska: Central African Republic
Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 4,4 miljoner
Nationaldag: 12 januari
Yta (km2): 623 000
Internetdomän: cf
Longitude, Latitude: 20.9394, 6.6111

Centralafrikanska republikens flagga

Bangui

Vill du veta mer om Bangui i Centralafrikanska republiken? Bangui är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Bangui under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Bangui.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Centralafrikanska republiken

Har du bokat en resa till Centralafrikanska republiken eller till Bangui och söker mer information? Läs på lite om landet och Bangui inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.