Huvudstad i Burkina Faso är Ouagadougou

Varning!

UD varnar för resor till Burkina Faso!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Ouagadougou

Valuta: CFA-franc (valutakod: XOF)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Ouagadougou Airport
Longitude, Latitude: -1.5352, 12.3569

Fakta Burkina Faso

Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 14,8 miljoner
Nationaldag: 12 november
Yta (km2): 274 200
Internetdomän: bf
Longitude, Latitude: -1.5616, 12.2383

Burkina Fasos flagga

Ouagadougou

Funderar du på att boka en resa till Burkina Faso? Huvudstaden Ouagadougou är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Ouagadougou det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Ouagadougou behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Ouagadougou året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Ouagadougou.

Burkina Faso

Har du bokat en resa till Burkina Faso eller till Ouagadougou och söker mer information? Läs på lite om landet och Ouagadougou inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.