Huvudstad i Brittiska Jungfruöarna är Road Town

Fakta Road Town

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Road Town Airport

Fakta Brittiska Jungfruöarna

På engelska: British Virgin Islands
Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 22 016
Nationaldag: 7 januari
Yta (km2): 151
Internetdomän: vg

Brittiska Jungfruöarnas flagga

Road Town

Road Town är huvudstad i Brittiska Jungfruöarna, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Road Town. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Road Town. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Road Town. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Road Town, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Brittiska Jungfruöarna

Har du bokat en resa till Brittiska Jungfruöarna eller till Road Town och söker mer information? Läs på lite om landet och Road Town inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.