Huvudstad i Brasilien är Brasilia

Fakta Brasilia

Valuta: Real (valutakod: BRL)
Tidsskillnad: Från fyra timmar till sex timmar efter Sverige
Befolkning: 2,2 miljoner
Flygplatser: Brasilia International
Longitude, Latitude: -47.9292, -15.7801

Fakta Brasilien

På engelska: Brazil
Kontinent: Sydamerika
Språk: portugisiska
Befolkning: 187 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 9 juli
Yta (km2): 8,5 miljoner
Internetdomän: br
Longitude, Latitude: -51.9253, -14.2350

Brasiliens flagga

Brasilia

Funderar du på att boka en resa till Brasilien? Huvudstaden Brasilia är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Brasilia det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Brasilia behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Brasilia året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Brasilia.

Brasilien

Brasilien i Sydamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Brasilia, som för många är resans kulturella höjdpunkt.