Huvudstad i Bhutan är Thimphu

Fakta Thimphu

Valuta: Ngultrum (valutakod: BTN)
Tidsskillnad: Fem timmar före Sverige
Flygplatser: Paro Airport
Longitude, Latitude: 89.6730, 27.4405

Fakta Bhutan

Kontinent: Asien
Språk: dzongkha
Befolkning: 670 000
Nationaldag: 17 december
Yta (km2): 47 000
Internetdomän: bt
Longitude, Latitude: 90.4336, 27.5142

Bhutans flagga

Thimphu

Thimphu är huvudstad i Bhutan, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Thimphu. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Thimphu. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Thimphu. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Thimphu, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Bhutan

Ska du besöka Bhutan (Asien)? Bhutan är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Thimphu.