Huvudstad i Belize är Belmopan

Fakta Belmopan

Valuta: Belizisk dollar (valutakod: BZD)
Tidsskillnad: Sju timmar efter Sverige
Flygplatser: Belmopan Airport
Longitude, Latitude: -88.7713, 17.2534

Fakta Belize

Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 290 000
Nationaldag: 21 september
Yta (km2): 23 000
Internetdomän: bz
Longitude, Latitude: -88.4977, 17.1899

Belizes flagga

Belmopan

Belmopan är huvudstad i Belize, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Belmopan. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Belmopan. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Belmopan. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Belmopan, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Belize

Ska du besöka Belize (Nordamerika)? Belize är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Belmopan.