Huvudstad i Azerbajdzjan är Baku

Varning!

UD varnar för resor till Azerbajdzjan!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Baku

Valuta: Manat (valutakod: AZN)
Tidsskillnad: Tre timmar före Sverige
Flygplatser: Baku Metropolitan Area, Heydar Aliyev International
Longitude, Latitude: 49.8932, 40.3834

Fakta Azerbajdzjan

På engelska: Azerbaijan
Kontinent: Asien
Språk: azerbajdzjanska
Befolkning: 8,5 miljoner
Nationaldag: 28 maj
Angränsande länder: Iran, Armenien, Georgien, Ryssland
Yta (km2): 86 600
Internetdomän: az
Longitude, Latitude: 47.5769, 40.1431

Azerbajdzjans flagga

Baku

Baku är huvudstad i Azerbajdzjan, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Baku. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Baku. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Baku. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Baku, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Azerbajdzjan

Ska du besöka Azerbajdzjan (Asien)? Azerbajdzjan är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Baku.