Huvudstad i Australien är Canberra

Fakta Canberra

Valuta: Australisk dollar (valutakod: AUD)
Tidsskillnad: Från sju timmar till tio timmar före Sverige
Befolkning: 330 000
Flygplatser: Canberra Airport
Longitude, Latitude: 149.1286, -35.2820

Fakta Australien

På engelska: Australia
Kontinent: Oceanien
Språk: engelska
Befolkning: 21 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 26 januari
Angränsande länder: Egen ö. Officiellt räknas dock Indonesien, Östtimor, Papa Nya Guinea, Salomonöarna, Vanuatu, Nya Kaledonien och Nya Zeeland som grannländer.
Yta (km2): 7,7 miljoner
Internetdomän: au
Longitude, Latitude: 133.7751, -25.2744

Australiens flagga

Canberra

Canberra är huvudstad i Australien, Oceanien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Canberra. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Canberra. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Canberra. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Canberra, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Australien

Ska du besöka Australien (Oceanien)? Australien är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Canberra.