Huvudstad i Armenien är Jerevan

Varning!

UD varnar för resor till Armenien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Jerevan

På engelska: Yerevan
Valuta: Dram (valutakod: AMD)
Tidsskillnad: Tre timmar före Sverige
Befolkning: 1,2 miljoner
Flygplatser: Yerevan Airport
Longitude, Latitude: 44.5090, 40.1596

Fakta Armenien

På engelska: Armenia
Kontinent: Asien
Språk: armeniska
Befolkning: 3,0 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 21 september
Angränsande länder: Georgien, Azerbajdzjan, Iran, Turkiet
Yta (km2): 29 800
Internetdomän: am
Longitude, Latitude: 45.0382, 40.0691

Armeniens flagga

Jerevan

Funderar du på att boka en resa till Armenien? Huvudstaden Jerevan är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Jerevan det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Jerevan behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Jerevan året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Jerevan.

Armenien

Har du besökt Armenien? Om inte så har du något att se fram emot! Armenien med huvudstaden Jerevan är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.