Huvudstad i Anguilla är The Valley

Fakta The Valley

Valuta: Östkaribisk dollar (valutakod: XCD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 1170
Flygplatser: Wallblake Airport
Järnvägsstationer: Anguilla har ingen järnväg
Longitude, Latitude: -63.0669, 18.2249

Fakta Anguilla

Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 13 000
Nationaldag: 30 maj
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 91
Internetdomän: ai
Longitude, Latitude: -63.0686, 18.2206

Anguillas flagga

The Valley

Funderar du på att boka en resa till Anguilla? Huvudstaden The Valley är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i The Valley det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i The Valley behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka The Valley året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga The Valley.

Anguilla

Har du besökt Anguilla? Om inte så har du något att se fram emot! Anguilla med huvudstaden The Valley är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.