Huvudstad i Angola är Luanda

Fakta Luanda

Valuta: Kwanza (valutakod: AOA)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 2,5 miljoner
Flygplatser: 4 de Fevereiro Airport
Longitude, Latitude: 13.2306, -8.8159

Fakta Angola

Kontinent: Afrika
Språk: portugisiska
Befolkning: 17,1 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 11 november
Angränsande länder: Kongo, Zambia, Namibia
Yta (km2): 1,3 miljoner
Internetdomän: ao
Longitude, Latitude: 17.8739, -11.2027

Angolas flagga

Luanda

Luanda är huvudstad i Angola, Afrika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Luanda. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Luanda. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Luanda. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Luanda, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Angola

Angola i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Luanda, som för många är resans kulturella höjdpunkt.