Huvudstad i Andorra är Andorra La Vella

Fakta Andorra La Vella

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 23 000
Flygplatser: Andorra La Vella Heliport
Järnvägsstationer: Andorra har ingen järnväg
Longitude, Latitude: 1.5218, 42.5075
Mer om Andorra La Vella: Hemsida Andorra La Vella

Fakta Andorra

Kontinent: Europa
Språk: katalanska
Befolkning: 81 200
Statsskick: furstendöme
Nationaldag: 9 augusti
Angränsande länder: Spanien, Frankrike
Yta (km2): 468
Internetdomän: ad
Longitude, Latitude: 1.6016, 42.5462

Andorras flagga

Andorra La Vella

Planerar du en resa till Andorra La Vella i Andorra? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Andorra La Vella så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Andorra La Vella brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Andorra La Vella är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Andorra

Andorra är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Andorra La Vella är ett givet besök under resan.