Huvudstad i Amerikanska Jungfruöarna är Charlotte Amalie

Fakta Charlotte Amalie

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Sex timmar före Sverige
Flygplatser: Cyril E. King Airport

Fakta Amerikanska Jungfruöarna

På engelska: Virgin Islands of the United States
Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 120 000
Nationaldag: 27 mars
Yta (km2): 347
Internetdomän: vi

Amerikanska Jungfruöarnas flagga

Charlotte Amalie

Funderar du på att boka en resa till Amerikanska Jungfruöarna? Huvudstaden Charlotte Amalie är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Charlotte Amalie det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Charlotte Amalie behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Charlotte Amalie året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Charlotte Amalie.

Amerikanska Jungfruöarna

Har du besökt Amerikanska Jungfruöarna? Om inte så har du något att se fram emot! Amerikanska Jungfruöarna med huvudstaden Charlotte Amalie är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.