Huvudstad i Algeriet är Alger

Varning!

UD varnar för resor till Algeriet!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Alger

Valuta: Algerisk Diner (valutakod: DZD)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 1,9 miljoner
Flygplatser: Houari Boumediene

Fakta Algeriet

På engelska: Algeria
Kontinent: Afrika
Språk: arabiska
Befolkning: 34 miljoner
Nationaldag: 11 januari
Angränsande länder: Tunisien, Libyen, Niger, Mali, Mauretanien, Västsahara, Marocko
Yta (km2): 2,4 miljoner
Internetdomän: dz

Algeriets flagga

Alger

Planerar du en resa till Alger i Algeriet? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Alger så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Alger brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Alger är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Algeriet

Ska du besöka Algeriet (Afrika)? Algeriet är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Alger.