Huvudstad i Albanien är Tirana

Fakta Tirana

Valuta: Lek (valutakod: ALL)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 345 000
Flygplatser: Rinas Airport
Järnvägsstationer: Stacioni I Trenit (Scanderbeg Square)
Longitude, Latitude: 19.8172, 41.3317
Mer om Tirana: Hemsida Tirana

Fakta Albanien

På engelska: Albania
Kontinent: Europa
Språk: albanska
Befolkning: 3,2 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 28 november
Angränsande länder: Grekland, Montenegro, Makedonien
Yta (km2): 28 700
Internetdomän: al
Longitude, Latitude: 20.1683, 41.1533

Albaniens flagga

Tirana

Planerar du en resa till Tirana i Albanien? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Tirana så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Tirana brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Tirana är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Albanien

Har du besökt Albanien? Om inte så har du något att se fram emot! Albanien med huvudstaden Tirana är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.